HOE EEN BURNOUT VERMIJDEN

BLOG

HOE EEN BURNOUT VERMIJDEN

Learn more

Werken aan je droombaan kan nog steeds leiden tot uitputting. We bespreken precies hoe je als drukke ondernemer een burn-out kunt voorkomen. Met deze zes tips ben je gemotiveerd om door te gaan met het harde werk dat nodig is om je doelen te bereiken.

1) Neem vrije dagen

Als je je niet meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst een vrije dag hebt genomen, is het waarschijnlijk tijd voor een vrije dag. Maar wacht niet tot je uitgeput en overweldigd bent om een dag vrij te nemen van je werk. Probeer dit regelmatig in te plannen! We weten dat ondernemer zijn kan resulteren in een veeleisend schema, maar die vrije dagen zullen je echt helpen om op het goede spoor te blijven. Kijk aan het begin van elke maand in je agenda. Zoek een dag of meer per week waarop u de stekker volledig uit het stopcontact haalt. Dit betekent dat u de tijd neemt om u op uzelf te concentreren. Controleer uw zakelijke e-mail niet en post niet op sociale media voor vandaag. 

 2) Blijf geïnspireerd

Onthoud waarom je werk je inspireert! Ja, zelfs je droombaan zal niet altijd geweldig zijn. Bedenk waarom je het in de eerste plaats zo leuk vindt om ondernemer te zijn. Wat inspireerde je om te beginnen? Wat is de redenering achter je doelen? Dit kan lijken op het herzien van oude projecten of extra creatief aan de slag gaan met een nieuwe opdracht. Als je je passie eenmaal herinnert, kan dit een uitbarsting van inspiratie creëren, waardoor je gemotiveerd blijft!

3) Geef prioriteit aan uw lichamelijke gezondheid

Het is tijd om te implementeren wat je al weet. Maak uw lichamelijke gezondheid net zo belangrijk als uw geestelijke gezondheid. Burn-out is vaak het gevolg van het over de limiet duwen van je lichaam. Er zijn een paar inspanningen die het verschil zullen maken: * Streef naar 8 uur slaap per nacht. Je hebt rust nodig voor de werkdag! * Eet gezonde, vullende maaltijden. Blader door online kookboeken voor enkele gemakkelijke en voedzame recepten o.a ‘kookmutsjes.nl * Beweeg minimaal 30 minuten per dag. Dit kan een wandeling buiten zijn of wat yoga in de ochtend. * Verwen uzelf. Krijg een gezichtsbehandeling, neem een ontspannend bad of plan uw volgende knipbeurt.

4) Chat met je netwerk

Laat je gevoelens niet opbouwen totdat er een burn-out optreedt. Praat je frustraties EN successen uit met je netwerk. Het is belangrijk om te praten met mensen die zich kunnen vinden in wat u op dit moment voelt. Wilt u uw netwerk vinden? Bekijk onze The Beauty Circle Network-community voor een groep mede-vrouwelijke ondernemers. ( binnenkort online actief )

5) Zoek een hobby

Je voelt je misschien overweldigd omdat alles wat je doet werkgerelateerd is. Zelfs als je van je werk geniet, zijn hobby's ongelooflijk waardevol. Zoek iets waar je van houdt buiten je bedrijf. Misschien een schildercursus volgen of beginnen met het verzamelen van kamerplanten. Als het je interesseert, ga ervoor!

6) Herwerk uw proces

Wat maakt u gestrest aan uw bedrijfsproces? Het is misschien tijd om te gaan zitten en uw workflow bij te werken. U zult waarschijnlijk stappen ontdekken die u kunt delegeren of automatiseren. Of misschien vindt u een nieuwe richting om een aspect van uw bedrijf in te slaan. Het herwerken van uw proces kan u en uw team ten goede komen. Ik hoop dat dit advies je helpt om een burn-out te voorkomen als de sterke ondernemer die je bent! Voor meer professionele advies Schrijf je in voor onze nieuwsbrief The beauty circle

Liefs Lima

Learn more